Biztosan nektek is van valami olyan házimunka, amit utáltok. Sokan porszívózni nem szeretnek, másokat a mosogatás vagy a kádsikálás riaszt. Én legjobban a portörlést utálom!

Nagyon sok holmim van, kottatartók, könyvek, kották és mindenféle csetresz, amit csak úgy ki szoktam pakolni a polcokra. Ajándékok utazásokról, szuvenírek, egyéb ajándékok, kis dekorációk. Ezeket pedig eléggé kellemetlen leporolni, hiszen mindet le kell szedni a polcról, mielőtt nekiesek, egyenként át kell törölni őket, utána mindegyiket egyenként vissza is kell pakolni.

Van egy asztmás barátom, akivel még az egyik régebbi zenekaromban ismerkedtem meg, és bár zeneileg különváltak útjaink, a mai napig jó barátok maradtunk.

Amikor neki soroltam, hogy mennyi mindent utálok a porolásban, akkor ajánlotta, hogy vegyek egy légtisztítót.

A légtisztítóknak rengeteg fajtája van és a légtisztító árak a tudásuk alapján alakulnak, így vannak egészen olcsók és vannak komolyabb, drágább darabok is.

Mire jó a légtisztító?

légtisztító árak
légtisztító árak

Egy jó légtisztítónak rengeteg előnye van. Azt mind tudjuk, hogy a kinti levegő nem a legtisztább, de sajnos ez a lakásunk levegőjével is így van. Bármennyire is vigyázunk a lakás levegőjére, a szellőztetések alkalmával ugyanaz az utcai koszos, poros levegő jut be a lakásba, amit kint lélegzünk be.

A légszennyezés elég jelentős globális probléma, aminek a csökkentésére még nem született hatékony, a gyakorlatban is magabiztosan alkalmazható megoldás.

De addig is az otthonunk levegőjének minőségét légtisztító készülékekkel tudjuk javítani.

A légtisztító az allergiások, asztmások számára szinte kötelező eszköz, hiszen egy asztmás rohamai nagyban függenek a levegő minőségétől. Ha jobb a levegő, legalább otthon kevesebbet lesznek rosszul.

És a légtisztítók másik nagy előnye, hogy kiszűrik a port a levegőből, ezáltal sokkal kevesebb por telepszik meg a bútorokon, azaz sokkal kevesebbet kell portalanítani!

A kedvező élettani hatások mellett nekem ez adta meg a kezdőlökést, ezért is döntöttem úgy, hogy rendelni fogok egy légtisztítót.

Honnan vásároljunk?

Elég sokat konzultáltam a barátommal, akitől a légszűrőről hallottam, mert neki van iylen készüléke és az övé elég megbízható a betegségéből adódóan.

Én is azt szerettem volna, hogyha már veszek egy légszűrőt, akkor olyat vegyek, ami viszonylag profinak számít, a magas légtisztító árak sem jelentettek gondot.

A barátom ajánlotta a bestmarkt.hu oldalt, ahol hatalmas a választék légtisztítókból és szerintem a légtisztító árak is teljesen rendben vannak itt.

Több, mint ötven készüléket lehet kapni, és mindegyik más. Több, mint 25 márka készülékeit árusítják, így szerintem mindenki meg tudja találni itt a számára legmegfelelőbbet.

Jó, hogy ilyen nagy a választék, bár hozzá nem értőként könnyű elveszni a sok légtisztító között.

Az oldalon sok mindent be lehet állítani, ami szerintem jóval megkönnyíti a keresést. Be tudtam például állítani az árat, hogy mi az a maximum összeg, amit rá szeretnék szánni, de a gyártót, az elérhetőséget és a fogyasztást is be lehet itt állítani.

Ami még fontos egy ilyen készülék esetében, hogy mekkora szobaméretre ajánlják. Természetesen figyelni kell arra, hogy mekkora területet képes megtisztítani a légtisztító, és ha kevésnek tartjuk, akkor célszerű többet is venni.

Egyébként ezen az oldalon nagyon szép darabokat is árulnak, aminek nagyon örülök, hiszen nem szerettem volna az ízlésesen berendezett lakás látványát egy csúnya és hangos géppel elrontani.

Itt egyébként nagyon pontos, hosszú leírások is vannak az egyes termékekről, ezért azt is megtudhatjuk, hogy mennyire hangosak, zavarnak-e az alvásban.

Szerintem nagyon jó kis webshopot találtam, persze nem csak légtisztítókkal foglalkoznak, hanem mindenféle más terméket is lehet itt venni. Megbízhatók, ezt én és az asztmás barátom is tanúsíthatjuk. Gyorsan szállítanak, a rendelésfeldolgozás a szokásosnál is gyorsabb volt, teljesen meg voltam elégedve velük.

És a xiaomi légtisztító amit vettem, tökéletesen működik, nagyon megérte az árát, szinte érzem a különbséget, mikor belépek a házba, sokkal tisztább a levegő. Csendes is a készülék, jól is néz ki, pont olyan, mint amilyen a leírásban volt, a képek is tükrözik a valóságot.

Szóval, ha a belvárosban élsz, szerintem te is szerezz be egy légtisztítót, hogy csökkentsd a légzőszervi megbetegedések kockázatát. És ha online vásárláson gondolkodsz, akkor pedig nézz fel a bestmarkt.hu oldalra, mert szuper cuccokat árulnak, nagyon jó árakon!