Az átlag ember nem is gondolná, de mindegy, hogy énekes vagy, vagy hangszeren játszol egy bandában, igenis kiemelkedően fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, hiszen a kimerültség, megfázás vagy influenza akár egy koncertet is tönkre tehet. Arról nem is beszélve, hogy egy koncert nem csak zenélésből áll. A közönségnek igenis bulit kell csinálni, így fontos, hogy mindig legyen elég energiád, és ne hanyagold el az étrendedet. Elég gáz, arról nem is beszélve mennyire aggasztó, ha valamelyik bandatag kidől egy koncert közben. És igen, tudom, hogy vannak olyan bandák, ahol nem meglepő, ha az énekes a koncert felénél detox részeg, de inkább ne ezt vegyük alapnak. Éppen ezért gondoltam, hogy megosztom veletek azt az élelmiszer és étrend kiegészítő oldalt, amivel én a helyzet magaslatán tartom magam egész évben, de különösen most az influenza és covid időszakban.

Persze ezt nem csak a szórakoztató iparban dolgozóknak ajánlom, hanem mindenkinek, aki tudatosabban akar étkezni, vagy glutén, esetleg laktóz érzékeny, allergiái vannak vagy még azoknak is akad itt valami, aki szoptat. Én nagyon bátorítok mindenkit, hogy legalább egy pillantást vessen a BioCity.hu webshopjára, nekem nagyon megérte. Ugyan nem mindenki fogja tökéletesnek találni a maga számára, de ha már akár egy embernek is sikerült ezzel segítenem, én azzal már elégedett vagyok. Hiszen egyre inkább az elhízottak társadalmába fogunk tartozni, és ugyan ez nem minden magyarra lehet igaz, de jó, ha odafigyelünk a testünk egészségére, és ezzel megelőzzük a lehetséges bajokat, minthogy csak a tüneteket kezeljük.

Az oldalnak ugyan két fő része van a fülek között: a reform élelmiszerek, és az étrend kiegészítők, de ezek mellett mindent megtalálhatsz, ami a háztartásba kell: alap porokat, fűszereket, mosószereket (természetesen környezet barátat), teákat, és még sok mást. Az étrend kiegészítőkön belül például megtalálhatja az ember vitaminokat is, amik nagyon jól jönnek a mostani időszakban. Ahogy mondtam itt az influenza, a covid meg el se ment, főleg úgy hogy az ember nem figyel oda az étrendjére, hiszen nem mindenki követi nyomon, mit eszik, és abban mi van. Ez talán falun kevésbé általános, de a városban biztos, hogy már azért is kellenek a vitaminok, mert többnyire úgy rendel, mondjuk gyors kaját, mert nincs ideje, energiája vagy kedve főzni. Én például tudom magamról, hogy az egyetem alatt ha csak magamnak főztem, akkor általában 2-3 napnyi kaját csináltam, és a hét többi részében meg rendeltem. Nem egészséges és nem épp jó, de így tudtam akkor megoldani a dolgokat. Azóta szerencsére már sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, még úgy is, hogy az életem elég össze-vissza van. Sikerült megtalálnom azt a ritmust, ami nekem tökéletes, és így oda tudok figyelni magamra. Nem állítom, hogy néha nem kell magamra szólni, nehogy eltunyuljak, de ez így sokkal jobb, mintha 50 évesen mondjuk koleszterines lennék, vagy elhíznék.


Mivel az itt található termékek még nem tartoznak a nagy tömegek által keresett élelmiszerek közé, ezért az áruk sajna kicsit borsosabb, mint a szokásos, sarki kisboltban találhatóaknak, de az egészségem érdekében én nem tartottam ezt túl nagy áldozatnak. És pont azért, mert nem mindenki keresni, nem is lehet mindenhol megtalálni őket. Egyet-kettőt (mármint fajtát) általában lehet venni a drogériákban, de az is olyan felárral, hogy az ember csak szívja a fogát, és inkább elsétál mellette, miközben nyomja a bűntudat a lelkét. Persze, van akinek ez nem élet stílus, hanem rá van utalva allergia vagy érzékenység miatt. Nekik még nehezebb, és még inkább ajánlom ezt az oldalt, ha még nem találkoztak vele, mert lehet, egy hónapban csak egyszer rendelni annyit, hogy kitartson, és azzal már sokat segített az ember magán. Persze az ár kérdésén ez sajnos nem sokat segít, de legalább egyben meg van az egész.

Ami az étrend kiegészítőket illeti, azok nagyon segítőkészen vannak feltüntetve, mert lehet az alapján válogatni közülük, hogy milyen problémára valóak, így nem kell emlékezni a pontos hatóanyagra, ha nem úgy van ajánlva az étrend kiegészítő. Ez mellett pedig a vitaminok is mind fel vannak tüntetve, szóval, csak rá kell kattintani, aztán azt, hogy milyen márkájút, mekkora kiszerelésben, esetleg milyen plusz vitaminnal, vagy keverékben, azt már te döntöd el. Én az őszi, téli időszakban a C és D viatminokat ajánlanám, azoknak, akik fáradékonyak még a B-kből is. Hogy melyikeket, arra mindenki keressen rá maga, de úgy is lehet, hogy a keresőbe csak annyit írsz, hogy fáradtság, és ott egy vitamin keveréket kiválasztasz. Hidd el nekem, lesz miből válogatni bőven. És akkor ebből lehet következtetni, hogy lehet használni a keresőjüket is, ha valaki valami konkrétra akarsz megoldást találni. Legyen az fáradékonyság, valamilyen szervi probléma, egy alap vagy valamilyen tea, a kereső mindre tudja a választ.


Na, de mennyibe kerül a szállítás és hasonlók? 13 ezer forint alatt 1300 forint a szállítás, fölötte pedig ingyenes, mind házhoz, mind pedig pick-pack pontra. Hogyha csomag pontra kéred, akkor figyelni kell, hogy ne legyen több a csomag tömege 5 kilónál, ezekre 7 ezer forintig 700 forint a szállítás, fölötte ingyenes. Én ugyan vidéken lakok, de még nálunk is van ilyen csomagpontból három a városban, szóval biztos vagyok benne, hogy a nagyobb városokban is lesz ilyenre lehetőség. Én ezt azoknak ajánlanám, akik vagy most próbálják ki ezt az oldalt először, és még bizonytalanok, vagy pedig csak bizonyos termékeket rendelnek innen, mert nem szükségből, hanem mondjuk azt kedvtelésből rendlenek innen. AMIVEL NINCS SEMMI BAJ! (Mielőtt még valaki nekem jön)


Én inkább házhoz kértem az én rendelésemet, mert nem szeretek nehéz dolgokat cipelni a városon keresztül, autóm meg nincs, mert minek. És mivel nagyon szeretek nagy bevásárlást csinálni, mikor a legtöbb szükséges dolgot a hónapra egy füst alatt megveszem, általában sikerül is meghaladnom a 13 ezres határt, de így legalább egy jó darabig nem kell semmi életbevágót rendelnem innen. Van jutalom rendszerük is, főleg azoknak, akik rendszeres vásárlók. Ez úgy néz ki, igaz egy kicsit nyakatekert, hogy: 10.000 Ft feletti vásárlásnál 0,5% jóváírás, 15.000 Ft felett 1% jóváírás, 25.000 Ft felett 2% jóváírás jár neked, ha pedig összesen már vásároltál 200 ezer forint értékben, ezek megduplázódnak. Ugyan összességében ezek pár száz forintokat jelentenek, szerintem még mindig sokkal jobb, mintha nem kapnál semmit vissza. Plusz, mondom én, hogy itt megéri sokat venni egyszerre. Arról nem is beszélve, hogy ha pedig meg tudsz hívni másokat is, akkor megint járnak plusz kedvezmények neked is, meg annak is, akit meghívtál. Szóval mindenki nyer ezzel a dologgal.

Én nagyon szeretek a BioCity.hu webshopjából vásárolni, és remélem, ez a kis posztocska nektek is felkeltette az érdeklődéseteket iránta.