Gyerekkoromban mondhatni nagy szenvedélyem volt a zene, hiszen 3 hangszeren is tanultam játszani. Azt nem mondanám, hogy alábbhagyott ez a szenvedélyem, viszont felnőtt fejjel azt be kellett látnom, hogy zenészként nagyon nehéz lenne biztosítani a megélhetésemet, ezért végül más pálya mellett döntöttem. Szerettem volna viszont, ha legalább mellékállásban, vagy fizetés kiegészítésként csinálhatnák valami zenéhez kapcsolódót, ezért döntöttem úgy, hogy létrehozok egy kis stúdiót. Szerintem elég jó áron bérelhetik ki a stúdiót kisebb zenekarok, akiknek még nincs akkora bevételük, hogy súlyos összegeket fizessenek egy lemezfelvételért. Ezzel támogatni is tudom a feltörekvő tehetségeket.

A stúdiót igyekeztem minél otthonosabbra kialakítani, ezért egy kis konyhával és fürdővel is kiegészítettem. Eddig semmi probléma nem is volt ezzel, ám egy-két hónapja egy beázásos katasztrófa következett be. A konyhai mosogató mellett elkezdett nedvesedni a fal. Először csak egy kisebb szakaszon, de a nedves folt napról napra egyre nagyobb lett, és attól féltem, hogy ha ez így folytatódik tovább, akkor egyszer csak elárasztja a víz az egész konyhát. Mindenképpen vízszerelőt kellett hívnom, mert lehet, hogy valami gond volt a csövek csatlakozásával, amit a felújítás alatt nem vettünk észre.

Ahogy a neten keresgéltem a megfelelő szakemberek után, szembejött velem a következő cím: Vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében. Az elért oldal, a vizgazfutesszerelo24.hu egy olyan profikból álló csapat, akik nem csak vízszerelés, hanem duguláselhárítás, valamint gáz és fűtésszerelés terén is otthonosan mozognak. Ahogy a weboldalukat olvasgattam, tudatosult bennem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg, amikor inkább profi szakembert kezdtem keresni ahelyett, hogy magam kezdjek el falat bontani és keresgélni a hibát. Annyit megtettem, hogy az oldalon található instrukciónak megfelelően elzártam a főcsapot, hogy ne szivároghasson továbbra is a víz.

A vízszerelés aloldalon egyébként sok hasznos dolgot megtudhattam, sőt, még a vízszerelő szakma történelmébe is betekinthettem egy kicsit. Megnyugtatott, hogy az itt dolgozó szakemberek még ilyeneket is tudnak, ezért egyre nagyobb lett irányukba a bizalmam. Külön megörültem neki, hogy náluk a vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében is elérhető, mivel a stúdió éppen Budapesten kívül esik, Vecsésen.

Minden adott volt tehát ahhoz, hogy fel is hívjam őket. Úgy láttam, hogy sürgős esetekben extra gyorsan, akár egy órán belül is ki tudnak szállni a helyszínre. Egy csőtörés esetén például a gyorsaság százezres károkat tud megspórolni, úgyhogy ez elég fontos. Ritka az, hogy egy szaki már ilyen gyorsan kiérkezzen. Általában napokat, ha nem heteket kell rájuk várni, legalábbis a korábbi tapasztalataim alapján.

Elsőre nem vették fel a telefont, mert valószínűleg elfoglaltak voltak, és már amúgy is kicsit késő volt, de lehetett tőlük visszahívást kérni. Így is tettem, és hamarosan érkezett is tőlük a telefonhívás. Elmeséltem nekik, hogy mi a probléma, és hogy mióta észleljük az ázást. A szerelő biztosított arról, hogy megoldható a dolog, és egyet se féljek, ő meg fogja oldani nekem a helyzetet. Mivel nem éreztem életbe vágóan sürgősnek a helyzetet, csak másnap reggelre beszéltem meg vele időpontot. A megbeszélt időpontban ki is érkezett a szimpatikus szerelő, és szó nélkül, alig 2 óra alatt el is hárította a problémát.

Megkönnyebbülve búcsúztam el tőle, tudván, hogy ha legközelebb bármilyen hasonló problémám akadna, akár a fűtéssel, akár a csövekkel, a vizgazfutesszerelo24.hu szakembereit bátra hívhatom egész nap. Az elvégzett munka pedig minőségi lesz.