Egy koncert rengeteg energiát vesz igénybe, de ez senkinek sem nagy meglepetés. Az eladók akár több órán keresztül játszanak a színpadon, a közönség pedig végigbulizza a koncertet, ami után az adrenalin egészen hazáig kíséri. Azonban egy-egy koncert nem csak emberi energiát igényel, hanem villamos energiát is. Ennek neheze az, hogy manapság nagyon gyorsan fogynak a Föld készletei, amely miatt mindannyiunknak igyekeznünk kell átállni a megújuló energiaforrások használatára.  

Napelem, mint megoldás

A napelem, ahogy azt a neve is sugallja, a nap fényéből származó energiát alakítja elektronikussá. Ez természetesen nem egy olcsó mulatság, főleg, hogyha sok áramra van szükségünk ahhoz, hogy például egy koncertet tudjuk működtetni.  Erre azonban van megoldás tekintetbe véve, hogy manapság napelemek pályázatok útján is finanszírozhatóak. A megújuló energiaforrások használata államilag támogatott dolog, amelyre hosszú távon megéri beruházni. A Napelem Pályázatok csapata segítséget nyújt minden hivatalos papírmunka intézésében, továbbá figyelemmel kísérik az összes pályázati kiírást, amelyekről tájékoztatják is az ügyfeleiket.  

Hogy is működik ez az egész?

A Napelem Pályázatok csapata először is felmérést végez a helyszínen, hiszen a napelemek tökéletes működéséhez több részletet is figyelembe kell venni. Milyen fekvésű az épület? Milyen felületre tudják illeszteni a napelemet? Van-e például fa, amely kitakarhatja a Napot? Az ilyen dolgok elkerülhetik egy nem hozzáértő figyelmét, de a Napelem Pályázatok csapata mindenre odafigyel. A napelemeikre a gyártó 25 év garanciát vállal, amely birtokában a felhasználó hosszú távon biztonságban érezheti magát, a Napelem Pályázatok dolgozói pedig a megfelelő inventer beszerelésével számunkra elérhetővé teszik a fényenergia felhasználását.

És már mehet is a Rock’n’Roll!

A napelemek elsőre valóban nagy beruházásnak tűnnek, még a pályázatokkal és az állami támogatással is. Azonban gondoljunk a hosszú távú következményeire, hiszen nem csak magunkon, hanem a környezeten is segítünk. Többet nem kell a villanyszámlák miatt aggódni, hiszen a Napnak nem kell fizetnünk, és a Földünk fogyatkozó energiahordozóira sem kell többet támaszkodnunk. Nem tűnik nagy különbségnek, hogy egy épület átvált megújuló energiaforrásra, hosszú távon azonban ez az aprócska pont is hatalmas segítséget nyújthat. Én pedig akárhogy nézem, ez mindenkinek győzelem.