Írtam már róla, hogy a pandémia eléggé átalakította az életemet. Nincsenek koncertek, megritkultak a próbák és több a szabadidő. Úgy éreztem, hogy ez a lelassult időszak lehetőséget teremt számunkra, hogy belevágjunk a családalapításba. Ezért úgy határoztunk, hogy vállalunk egy gyermeket.

Szerencsére az elhatározásunkat hamar siker koronázta és lassan meg is fog születni első gyermekünk. Odáig már el is jutottunk a férjemmel, hogy kialakítottunk egy gyerekszobát az érkező csöppségnek: van már rácsos ágy, pelenkázó asztal, szoptatós fotel és néhány plüss figura is. Viszont amit még mindenképp be kell szereznünk a születése előtt, az egy babakocsi. Valahogy mégiscsak haza kell majd hoznunk a kórházból!

babakocsi inglesina

Hogy felgyorsítsam a dolgot, kikérdeztem a barátnőimet a számukra bevált modellekről. Elég egységes véleményeket mondtak, mind az inglesina babakocsit ajánlották. Ezért hát be is írtam a keresőbe, hogy babakocsi inglesina. Több oldalt is feldobott, de végül ennél a webshopnál lyukadtam ki. Úgy látom, hogy minden megtalálható, ami a babákkal kapcsolatos: rengetegféle babakocsi modell, gyerekülések, játékok és a legkülönfélébb praktikus és hasznos kiegészítők.

A csajok által javasolt Inglesina babakocsikból négy különböző modellt is találtam. Ezek árban némileg eltérnek, úgyhogy gondolom, hogy folyamatosan fejlesztett a gyártó a termékeken. Ami közös bennünk, hogy mindegyik négy részből áll: van egy mózeskosár része, ami a csecsemőknek lett kifejlesztve. Ha ezt kinőtték, akkor átültethetjük a tipegőket a sportülésbe. Mindkettő ugyanarra a kerekes vázra csatlakozik rá, illetve még egy bébihordozót is kapunk mellé, ami akkor jó, ha valahova nem babakocsival vinnénk a gyereket.

A modell több különböző színben is kapható, így valamelyest a baba és a mama tetszésére szabható. Egyébként rengeteg hasznos kiegészítő van még hozzá, amit meg fogok fontolni, hogy én is beszerezzek. Ilyen például az esővédő huzat, ami igencsak jól jöhet ebben az átmeneti évszakban. Vagy nyárra hasznos lehet a szúnyogháló, amit szintén rá lehet rögzíteni a mózeskosárra. Emellett, ha autóval megyünk valahova, akkor mindenképp be kell majd szereznünk egy biztonsági autós baba ülést. A rögzítéséhez én nem értek, de majd megkérdezem a férjem, hogy nekünk fog-e kelleni hozzá az Isofix bázistalp. Ezeken kívül a Stand Up állvánnyal is szemezek, mert az kényelmesebbé tenné nekem a baba gondozását és spórolna egy csomó takarítási feladatot is azáltal, hogy a kerekes vázat kint hagyhatnánk a bejárati ajtó előtt, de mégse kellene a földre vagy az ágyra tennem a mózeskosarat.

Ha valaki közületek szintén babavárásban van, szerintem érdemes beírnotok a keresőbe nektek is, hogy babakocsi inglesina.