A koronavírusnak nem igazán van pozitív hozadéka, de az most jól jött nekem, hogy le tudtam zavarni egy fogtömést az esti koncert előtt. A koncert online zajlott, így aztán sem engem, sem mást nem zavart, hogy fogtömés után érkeztem. Normál koncertet biztos kihagytam volna. Bár nem volt semmi vész, de azért egy friss töméssel nem rohannék ugrálni egy zenei eseményen.

A fogtömés árakat tekintve arra jöttem rá, hogy nem sok különbség van a magánrendelő és a körzeti árak között. A barátom ajánlott egy budapesti klinikát, akiknél ő is nagyon szépen rendbe tudta tetetni a fogsorát, pedig neki aztán több problémája is volt.

Nagyon jó pont nálam, hogy az orvosokat már az oldalon keresztül bemutatják, így a leírások alapján el tudtam dönteni, hogy kihez szeretnék időpontot kérni. A munkatársak ismertetése mellett pedig az oldal tele van több tucat hasznos tudnivalóval. Már az oldalt végig böngészve is sokat tanulhat az ember.

Nekem csak egy fogtömésre volt szükségem, így gyorsan be is jelentkeztem hozzájuk. Az oldalukon találtam egy telefonszámot, amit fel hívva időpontot lehet egyeztetni. Ez nagyon gördülékeny folyamat volt. Azonnal felvették nekem a telefont, így aztán nagyon gyorsan meg is lett az időpont. A megbeszélt időpontot tökéletesen betartották. Amikor megérkeztem megdöbbenten tapasztaltam azt a barátságos és kedves fogadtatást, amiben részem volt. Nem vagyok ehhez hozzá szokva úgy általánosságban sem, ha orvoshoz kell menni.

A fogászati klinika szépen felszerelt, jól néz ki, barátságos hangulatot tükrözött, mikor beléptem.

A kezelést is teljesen meglepődve követtem végig. Széleskörű tájékoztatás, folyamatos odafigyelés, mindig tudtam, hogy mi fog történni, mit csinálnak épp velem. Hamar sikerült eloszlatniuk azokat a rossz emlékeket, amiket még a sulis fogászati látogatások hagytak bennem.

Nagyon hasznos tippeket kaptam ahhoz is, hogyan kerülhetem el, hogy a gyerekemben kialakuljon ez a fajta félelem a fogorvosok iránt. Azontúl, hogy már kicsi kortól kezdve be kell vonni a fog tisztításába, javasolták azt is, hogy már ebben a korban vigyem el többször fogorvoshoz. Ezért a tanácsért nagyon hálás vagyok, eszembe sem jutott volna pedig teljesen logikus, ha már kicsi korától kezdve szokja azt a környezetet is, nem lesz neki olyan idegen.

Pontos információkat kaptam arról, hogy mi okozza a fogszuvasodást, mi felel érte, mit kell inkább kerülni, és mikor és hogyan kell fogat mosni.

fogtömés

Az egész fogtöméses procedúra végén még fogselyemmel is végig ment a fogorvos a fogaimon. Azt mondták, hogy ezzel tudják ellenőrizni a fogak közötti átjárhatóságot. Őszintén fogalmam sem volt arról, hogy a közöknek átjárhatónak kellene lenniük.

Rengeteg hasznos infóval és nagyon jó tippekkel lettem gazdagabb. Arról nem beszélve, hogy elmondhatom, hogy ez életem első teljesen fájdalmaktól mentes fogtömése volt. Én valahogy mindig úgy jártam, hogy bármit kellett csinálni a fogaimmal, azt nagyon megszenvedtem. De most a kezelés után nem volt semmi problémám, meglepően könnyedén átvészelhető volt minden.

Nagyon elégedett vagyok a kapott szolgáltatással, örülök, hogy hallgattam a barátomra. Remélem, hogy nem kell nagyon gyakran fogorvoshoz járnom, de ha még is úgy alakulna, akkor már megvan a hely, hová fogok ismét menni.