Haha, na persze, hogy csak viccelek és ez nem több egy béna poénnál! Bár a bakelit szenvedélyemet nem tudom meghazudtolni, azért egy lemez nem csak hangot tartalmazhat. Tény, hogy az egyik legcsodálatosabb felhasználási módja, vagy ebben az esetben inkább úgy mondanám, hogy jelentéstartalma, a hanglemez, azonban ennél sokkal színesebb a világ és számos más témakörben is előfordul ez a kifejezés. Például úgy, mint a melegen hengerelt lemez.

Tudjátok egyáltalán, hogy mit jelent ez a kifejezés? Nem ciki, ha nem, sokáig én sem tudtam, aztán utána jártam. Az előállítási módjára utal, ami legjobb tudásom szerint úgy történik, hogy kiöntik az anyagot, majd még melegen hengerlik lemezzé. Ez az anyagszerkezet milyensége szempontjából fontos dolog. Teljesen másképp fog kialakulni a kristályrács egy acél lemezben, hogyha melegen hengerlik és megint másképp, ha valamilyen más formában kerül gyártásra. Ez pedig azt fogja meghatározni, hogy milyen célokra lehet majd felhasználni az anyagot, jó lesz-e mondjuk nehéz szerkezetekhez, vagy inkább valami lágyabb acél lemez lesz belőle és más felhasználási módjai lesznek. De ne is menjünk bele most ennyire, mert ez kezd már nagyon szakmai lenni.

Az acelpartner.hu-nál lehetőség van mindenféle melegen hengerelt lemez és persze több más termék megvásárlására is, hogyha épp ilyesmi kellene – kis és nagy tételben egyaránt. Ráadásul, ha úgy van rá szükség, akkor ott helyben méretre is tudják vágni és olyan formában vihetjük haza, ahogy szükség lesz rá.

Ezért egészen praktikus, ha nem egyszerűen egy nagykerből szerezzük be a szükséges anyagokat, hanem olyan vállalkozásoktól, ahol még a megmunkálásban is tudnak segíteni. A plazmavágás egyébként is elég ritka dolog, pedig sokszor csak ez jelenthet megoldást, bizonyos anyagvastagságoknál és különleges vágófelületi igényeknél. Ezért jó, hogyha van egy olyan cég a pixisben ahol ezt helyben meg is tudják oldani, ha arról van szó.

A melegen hengerelt lemez egyébként a pontos gyártási paraméterektől függően nagyon sokféle területen felhasználható. Ha például van rá PED-es minőségi igazolás, akkor nyomástartó edények is készülhetnek ilyen anyagokból (a PED rövidítés a nyomástartó edényekre vonatkozó szabványt jelöli). Ebben a kínálatban természetesen sok ilyen anyag közül lehet válogatni, ami méginkább szélesíti a felhasználási lehetőségeket.

Ezen kívül mindegyik hirdetett lemez rendelkezik műbizonylattal, vagyis van róla egy tanúsítvány, hogy a benne található anyagok tényleg megfelelnek a szabványban leírt összetételnek és tulajdonságoknak. Ez az, ami lehetővé teszi, hogy ezek a lemezek beépülhessenek olyan szerkezetekbe, amik hivatalos dokumentációt igényelnek.

Összességében tehát, ha szükség volna bármilyen melegen hengerelt lemez, vagy acél megmunkálás témakörébe tartozó dologra, akkor az acelpartner.hu ideális választás lehet, pláne Budapestről és a környékről. Minden további információ és elérhetőség pedig megtalálható a weboldalukon.