Lánybúcsút szervezek a kilógó zenei ízlésemmel

Idén rám került a sor a baráti társaságban, hogy lánybúcsút szervezzek. Biztosan találkoztatok már azzal a jelenséggel, amikor egy társaságban egyszer csak elkezdenek férjhez menni a lányok. Furcsa látni, ahogyan a barátnőim élete egyre hasonlóképp kezd el átalakulni, megváltozni. Az első szerelmeket még együtt éljük át, együtt érettségizünk, aztán valahogy mindenkit kicsit más merre fúj a szél. Másik egyetemen kezdünk el tanulni, új barátokat szerzünk. De azért szerencsés vagyok, mert a legtöbb gimis barátnőmmel ugyanúgy megmaradt a jó kapcsolat ma is. Így aztán egymás esküvőin is rendre ott vagyunk. Mert hogy ez a következő állomás: az udvarlókból kérők lesznek, aztán pedig férjek. A facebookot és az instagramot pedig elárasztják a lánykérős fotók, a jegyes fotózás képei, majd pedig az esküvő meghitt pillanatai.

A baráti társaságból én vagyok az egyetlen, aki zenei irányban tanult tovább. Ebből a szempontból már gimiben kicsit kakukktojás voltam, nagyon hamar elkezdett érdekelni a zene. Egyik születésnapomra zongorát kaptam, így viszonylag hamar megtanultam zongorázni is – tíz évesen már Chopint játszottam. Aztán középiskolában kicsit megérintett a könnyedebb vonal is, de sosem hagytam magam mögött a nagy klasszikusokat. Mindentől függetlenül végül jazz szakirányon kötöttem ki, most harmadéves vagyok a Zeneakadémián. Nagyon sokféle zenei stílust szeretek, mondhatni, mindenevő vagyok, mégis, néha nagyon meglep, mennyire különbözik a zenei ízlésem a középiskolás barátaimétól. Így aztán mikor rám esett a választás, hogy én szervezem a következő férjhez menő leány búcsúját a baráti körünkben, éreztem, hogy itt nekem kell majd engednem a zenei igényekből, hogy mindannyian egy jót bulizhassunk együtt.

Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO

Ezért olyan programot igyekeztem keresi, ami zenében jobban megfelel az átlagnak, ugyanakkor a nap többi része engem is tud kárpótolni egy adott esetben retró diszkóval végződő buliban. Mivel nyári lánybúcsúról volt szó, a hőség adott volt, így igyekeztünk inkább olyasmi programot keresni, ami napközben sem készít ki minket teljesen. Ezért mindenképpen vízpartban gondolkodtunk, és attól sem idegenkedtünk, ha ezért esetleg messzebb kell utaznunk Budapestről. Ahogy így keresgéltem a neten, rátaláltam egy nagyon jónak ígérkező lehetőségre. “Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO” – hirdette magát a feladó. Első blikkre igazán ígéretesnek hangzott, hát ráklikkeltem a linkre. Elvégre, mi bajom lehet belőle? Lehet, hogy most fogom megtalálni életünk programját!

Nos, ahogy felkerestem a linket, azt éreztem, lehet, hogy most igazolódott be az előbbi gondolatom. A program nagyon jónak ígérkezett: vitorlázás a Balatonon, vízpart, wellness, koktélozás, este pedig egy jó hangulati buli a siófoki éjszakában! A cég több csomagot is ajánlott, amelyben ezeket az elemeket variálta. A variációs lehetőségek attól függtek, mennyi idő állt rendelkezésre. A cég ugyanis lehetőséget kínált hétvégi, egész napos, és pár órás programra is. Nekem első blikkre egyébként a Felejthetetlen hétvége fantázianevet viselő program tetszett meg. Abszolút főnyereménynek tűnt! Ez tulajdonképpen nem más, mint egy kétnapos hétvégi program – mindösszesen egy átlagos szállás áráért! A fejenkénti 14 990 Ft-os csomag ugyanis igazán exkluzív program lehetőséget jelentett.

Exkluzív szolgáltatás egy szállás egy napi árából

És hogy mire is jut egy alig 15 000 Ft-os napi keretből a lánybúcsú idejére? Először is, az első nap nagy részét egy privát balatoni vitorlázás teszi ki. Bizony, jól látjátok: balatoni hajókirándulás külön hajóskapitánnyal úgy, hogy csak mi vagyunk a fedélzeten! A vitorlázás alatt ráadásul korlátlanul fogyaszthatunk a felkínált italokból, így garantáltan megalapozhatjuk a jó hangulatot a nap hátralévő részére is! (Már ha nem lenne önmagában elég a vízpart és a hajókázás.) A hajókirándulást követően pedig belevethetjük magunkat a siófoki éjszakába, a legtöbb szórakozóhelyre ugyanis ingyenes belépésre jogosító karszalagot kapunk. És ha ez nem lenne elég, a retró diszkó buli hangulatát a BalatonPRO csapata még azzal is megspékeli, hogy a karszalagok egyúttal kedvezményes italfogyasztásra is feljogosítanak a bulihelyeken! (Ez egyébként jó hír, így még az én igényesebb zenéhez szokott fülem is egészen jól fogja viselni a ’90-es évek legnagyobb slágereit.)

Ha belegondoltok, egy ilyen program azért elég fárasztó tudhat lenni. De a BalatonPRO csapata még erre is gondolt, a buli előtt ugyanis igénybe lehet venni a a kikötőben található étterem szolgáltatásait is. Ez a gyönyörű étterem a Balatonra néz, így csodálatos panorámát nyújt, már önmagában az ott tartózkodásért megéri ott vacsorázni. És ha a buli után egy kis felfrissülésre lenne szüksége a csapatnak, az étteremben finom reggelivel várnak. Én már most biztos vagyok benne, hogy ha ezt a program lehetőséget választjuk, engem tutira ott találnak majd a többiek a reggeliző asztalnál! Mindemellett pedig wellness belépőt is kapunk, ezt pedig a kikötő melletti hotelben tudjuk felhasználni, ahol luxus körülmények között kényeztetnének bennünket. Ha csak rágondolok a wellness kényeztetésre, már érzem, hogy ki kell nyújtóznom egy jót, nagyon várom a wellness masszázst!

A BalatonPRO még időjárás garanciát is vállal a programra!

Persze felmerül a kérdés, mi történik akkor, ha pont megszívjuk, és bár a kitűzött dátum előtt két hétig hét ágra süt a nap, de aznap pont, hogy leszakad az ég alja? Ha nem muszáj, egy ilyen szituáció esetén nem biztos, hogy szeretnék a viharos szélben a Balatonon hajókázni. Ha egy kicsit szemerkél az eső, azt gondolom, azt még be tudjuk vállalni, de egy kiadós nyári vihar esetén már nem biztos, hogy ugyanilyen lelkesek lennénk. Ezért a program kiválasztásakor az is fontos szempont volt, hogy mindenképpen legyen a cégnek B opciója is. Szerencsére a BalatonPRO-nak volt. A “Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO” programjuk ugyanis felkészült a rossz időre is. A kikötőben ugyanis megtalálható egy ugyancsak panorámás bár is, szintén a BalatonPRO tulajdonában áll. Így ha nagyon rosszra fordulna az idő, itt is kellemesen el lehet tölteni a napot egy jó hangulatú, csak nekünk szervezett, zártkörű rendezvény keretein belül.

Persze egy zárt helyszínen történő italozgatás és zenehallgatás, táncolás, mulatozás azért nem feltétlenül ér fel egy balatoni vitorlázással. Így aztán az is nagy pluszpont a BalatonPRO részére, hogy a programjaikra úgynevezett időjárás garanciát vállalnak. Tehát ha a lányokkal úgy döntenénk, hogy nem ragaszkodunk az eredetileg kinézett dátumhoz, és tudunk olyan dátumot találni, ami mindannyiunknak megfelelő, akkorát lehet rakatni a programot egy másik, szerencsésebb napra is. Mi a lányokkal ezt az opciót választottuk, és rögtön két dátummal indultunk neki a foglalásnak, abban bízva, hogy az egyiken biztosan hét ágra süt majd a nap. A lánybúcsú aztán nagyon jól sikerült, és azt kell, hogy mondjam, hogy még siófoki éjszaka zenei felhozatala is fogyasztható volt, még az én egészen másfajta zenéhez szokott füleimnek is! A balatoni hétvégénk tényleg felejthetetlenre sikerült, így ha ti is valami hasonló, rendkívüli lánybúcsúban gondolkodtok, csak ajánlani tudom a BalatonPRO programját! Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!