Számomra a zene jelenti az igazi kikapcsolódást, annak is a legjobb része egyértelműen a koncertélmény. Nem tudnék sok olyan évet felidézni, ahol ne vettem volna részt egy-egy felejthetetlen koncerten. Sokkal erősebben hat rám a zene, ha élőben szól, már csak a közösségi élmény miatt is: sok ember, ugyanabban a pillanatban, egy helyen – a rengeteg energia! És hát maga a megismételhetetlenség. Merthogy ebben az is benne van. Hiába van koncertfelvétel, aftermovie… Egyfajta lenyomat és emlék ugyan, de nem pótolja a személyes tapasztalást. Talán a nagy, zene iránti rajongásom miatt nem meglepő, hogy magam is zenéltem, zenélgettem – inkább csak múlt időben, sajnos. A munka meg a hétköznapok bedarálják az embert, de kamaszkoromtól egészen egyetemista éveimig bizony egy rockzenekar dobosaként járultam hozzá a szomszédok zenei ízlésének fejlesztéséhez. Persze amikor tudtunk, próbatermet béreltünk… Lecserélődött ugyan egy-két tag az évek során, de a kemény mag, és vele együtt a művészi látásmódunk esszenciája megmaradt. A megyében elég sok fellépésünk volt, persze mindenki tudta, hogy ez nálunk egy szerelemprojekt, nem első számú dolog, de mégis azt kell hogy mondjam, a klubéletben nagy sikereket értünk el, eljutottunk pár fesztiválra is. Talán máshogy is alakulhatott volna, ha nincs egy nagyon racionális énem, aki a biztonságot keresi, és ezzel együtt a közgáz diplomás, kiszámítható életet. De ez már sosem derül ki. Még manapság is leülök ugyan a dobhoz néha, de az tényleg egy különleges alkalom. A többiekkel már messzire élünk egymástól, és mindenki ment a maga útján, persze attól jó szívvel emlékszünk vissza a régi időkre. A zene attól örök szerelem marad tehát nekem, de manapság inkább már csak hallgatom, és koncerteken töltekezem. Kikapcsolódást tud nyújtani még egy kortárs kiállítás (azok a kedvenceim, minél elvontabb és akár sokkoló is, annál jobb), vagy vénség létemre egy nyugodt délután a teraszon ücsörögve, egy sörrel a kezemben. Bizony, telik az idő… Változunk.

A haverom gyakran meséli, hogy milyen gépek vannak bent náluk a melóban. Pontosabban takarítógépek, amikkel tök nagy területet tudnak lefedni. Mondta azt is, hogy ezek bérelt masinák, még mutatta is, hogy erről a linkről lehet az úgynevezett “ráállós gépeket” beszerezni: https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/raallos-takaritogepek. Ez nagyon érdekes volt számomra, el is kezdtem nézelődni az oldalon. Mennyivel könnyebb így tisztán tartani egy nagy placcot, legyen az üzlethelyiség vagy akár raktár, nem igaz? A bérlés pedig sokkal praktikusabb, mint pénzt fektetni az eszközökbe – ráadásul ahogy láttam, elég jó feltételekkel és komplex szolgáltatással kínálják a különböző képeket ennél a cégnél. A https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/raallos-takaritogepek mellett ott vannak a ráülős takarítógépek is, amiknél egy szabályos kis ülés van kialakítva az eszközre. De aztán belegondoltam, hogy ilyeneket már elvétve láttam is plázákban és hipermarketekben. Elég menőnek érzem, hogy most testközelből hallhatok róluk. A Greenway Kft. takarítógépei elég változatosak, a már eddig is emlegetett két verzión felül (a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/raallos-takaritogepek linkről is el tudsz indulni) vannak még gyalogkísérős eszközök és seprőgépek is. Az idáig felsoroltak a nagygépek csoportja. Ahogy az adatlapokon is látszik, ezek masszív, helyigényes masinák, takarítófelületük nagy területet fed le, így praktikusak magas nm területű helyiségekben is. Ahogyan másodkézből halottam, szuper élmény a használatuk, nagyon könnyű vele elvégezni az adott munkát, de azért felkészülést igényel a dolog – de erről még fogok mesélni később egy kicsit részletesebben.

Maga a weboldal kifejezetten praktikus kialakítással bír: elég lényegre törő, nagyon könnyű kiigazodni a különböző menüpontok között. Nekem tetszik az is, hogy a termékek designja, színei megjelennek a site-on, “össze van passzintva”. Szerintem ez a megjegyezhetőséget, felismerhetőséget is segíti. Egyszerűen lehet az oldalról informálódni, de mégsem túlságosan zsúfolt: egyfajta katalógusként is funkcionál, hiszen a különböző termékadatlapokon “mutatkoznak be” a takarításra kész gépek. Már csak így érdeklődőként is érdekes volt megnézni a weboldalt. Egész szép készletük van ezekből a masinákból, mind-mind más körülmények között lesz alkalmas – a személyre szabott ajánlat egyébként fontos részét képezi a szolgáltatásuknak.
Aztán ezeken a masszív gépeken felül ott vannak még a sokkal kompaktabb eszközök, a kisgépek. Itt például a különböző profi porszívókon felül találkozhatunk kárpittisztítóval is – ez talán a két legismertebb, mindenki által könnyen értelmezhető kategória, hiszen ezek olyan dolgok, amiket jó esetben használunk a háztartásunkban is. De be kell vallanom, ciki vagy nem ciki, hogy itt, ez alatt a menüpont alatt számomra teljesen új kifejezésekkel, eszközökkel is találkoztam. Ti tudtátok, hogy van olyan, hogy vízszívó? Én bizony nem, és még a termékadatlapot is tüzetesen megvizsgáltam, hogy megértsem, mi ez. Ahogy írják, ez tulajdonképpen egy nedves / száraz porszívó. Aztán ott volt még az úgynevezett egytárcsás, ami szintén teljesen új volt a számomra. Nem is hallottam még korábban ilyenről, az első, ahol találkoztam vele, ez az oldal volt. Szóval két újdonságról is értesültem a Greenway Kft.-nek köszönhetően. Az egytárcsás súrolót takaró kifejezés széles körű munkák során jelent hatalmas segítséget: a súroláson kívül lehet vele például polírozni, szőnyeget és parkettát tisztítani. Így elmondhatjuk, hogy nagyon praktikus és sokoldalú készülékről van szó ebben az esetben is.

Szóval… Ami szerintem az egyik legmenőbb: a bérelhető eszközök mellé “full szerviz” is igényelhető, ami azt jelenti, hogy a gépekkel kapcsolatos felelősség a Greenway Kft. vállán marad, emellett pedig a megállapodás magában foglalja az összes költséget. Itt lehet szó akár karbantartásról, szervizköltségről, de a gépek szállítása vagy maga a kiszállás is benne van az árban. A gépek mellé emellett biztosítják a vállalkozások számára a szükséges betanítást, továbbképzést. Ebben akár a csere is benne van szükség esetén – kecsegtető, hogy nem jár semmilyen pluszban fizetendő költséggel. Ráadásul azt is monitorozzák ebben a konstrukcióban, hogy ügyfelük számára még mindig megfelelő-e az adott géppark, vagy javítaná az eredményeket más típusú és/vagy több eszköz. Mit kívánhatna még az ember?! Azt hiszem, hogy kétség nélkül kijelenthetjük, hogy a Greenway Kft. szakmai csapata bizony minden eshetőségre gondolt! Ebből is látszik szerintem, hogy egy igazán profi teammel van dolgunk, egyértelmű, hogy nem kezdők a területen. Szerintem ez a lehető legkorrektebb hozzáállás: nem pusztán a gépeket biztosítják a cégek számára, hanem minden egyéb tudást és segítséget ahhoz, hogy a lehető legjobban ki is használják az eszközöket. Profizmus, célorientálság, ügyfélközpontúság – röviden így tudnám összefoglalni. Tökre örülök, hogy hallomásból tudomást szereztem róluk – gondoltam, hogy bármikor, bárkinek szintén jól jöhet az információ, ezért is bátorkodtam itt a blogon írni erről. Nézzétek meg a holnapjukat, ha felkeltette a kíváncsiságotokat a téma – szerintem érdemes.