Családommal szeretünk hétvégente kikapcsolódni. Néha szóba jöhetnek a zenés, társasági események is, de általában inkább a természetben való időtöltést választjuk. Amikor csak akad egy kis szabadidőnk, szívesen sétálunk együtt az erdőben, vagy esetleg biciklivel megyünk el valahova. Ez mostanában azonban nehézséget jelent, hiszen nemrég ment tönkre a szeretett kerékpárom, emiatt a múlt hétvégén a férjem egyedül vitte el bringázni a gyerekeket. Mondjuk annyira nem is bántam, legalább volt egy kis időm itthon pihenni, és közben valami megoldást találni erre a problémára. Az nem vitás, hogy új biciklit kell vennem, de most először megfordult a fejemben az elektromos kerékpár gondolata. El is kezdtem az interneten keresgélni, és rátaláltam a motorbolt.co.hu-ra, ahol széles választékot és baráti árakat találtam. Elkezdtem nézegetni a különböző modelleket, és összehasonlítani az árakat. Annak is utánanéztem, hogy miért érné meg jobban egy elektromos kerékpár vásárlása a normál bicikli helyett. El is mondanék egy pár indokot, amik meggyőztek ennek előnyeiről.

Mostanában egyre több ember választ magának elektromos kerékpárt. Nem is csoda, hiszen ezek a járművek sokoldalúbbak, energiatakarékosabbak és kényelmesebbek, mint a hagyományos verziójuk. A tekerést egy motor segíti, ezért nem kell annyi energiát belefektetnünk, mint normál esetben. Emiatt hosszabb távokat is kifáradás nélkül, könnyedén tehetünk meg velük, akár hegyvidéken is. Az utazás pedig sokkal csendesebben és zökkenőmentesebben zajlik, hiszen a legtöbb gyártó arra is figyel, hogy a rendszer elnyelje az út egyenetlenségeiből származó ütéseket, és ennek segítségével minél simábban menjen az utazás.

Az üzemeltetésük is természetesen olcsóbb, mint például egy autóé vagy egy motorkerékpáré. Egy elektromos kerékpár esetében nem kell üzemanyagra költenünk, így még az ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük. Számomra fontos az, hogy környezettudatos életmódot folytassak, és ebben családom is velem van. A háztartásunkban igyekszem mindig a természetes anyagokat választani, és kerülni az egyszer használatos dolgokat. Miért ne tennénk ugyanezt, ha a közlekedésről van szó? Szerintem ez az új bicikli egy nagyszerű kezdeményezés lesz a családban, és ha beválik, akkor a férjemnek is veszünk egyet majd. Az is jó, hogy nem csak kirándulásokhoz, hanem munkába járáshoz is tudom majd használni a tömegközlekedés vagy autó helyett. Eddig nem akartam biciklivel járni reggelente, mert olyan nagy a forgalom, ráadásul a környékemen elég sok az emelkedő, és néha le kell szállnom a bicikliről, mert olyan nehéz hajtani. Az elektromos kerékpárral sokkal kényelmesebb lesz majd ennek az útnak a megtétele, és már alig várom, hogy megérkezzen és végre kipróbálhassam.

A választásom az egyik Barcelona ZTECH modellre esett, ami egy jó minőségű városi kerékpárnak tűnik. Az ár és a leírások alapján középkategóriásnak mondanám, ami nekem kezdésnek tökéletesen megfelel. Én a kéket választottam, ami a kedvenc színem. A világítással szerencsére nem kell sokat bajlódni, hiszen már LED lámpával felszerelve fog megérkezni, ami a csomagban extraként benne van. Azért rendeltem egy pár extra villogót rá, hiszen sosem lehet tudni, én mindig biztosra megyek. A leírásban láttam, hogy a sebesség maximum 25km/h lehet, ami szerintem elég sok egy kerékpárnál. Remélem, nem lesz majd problémám kezdőként vezetni vele. Igaz azt írják, hogy jogosítvány nem szükséges hozzá, szóval biztos nem olyan bonyolult a működtetése. Láttam én az oldalon olyat is, ami majdnem duplaennyibe kerül, de most ezt nem igazán engedhetem meg magamnak. Viszont örültem annak, hogy találtam a saját pénztárcámhoz illő modelleket is a webshopban. Az biztos, hogy bőven volt miből válogatnom.

Igaz, azt írták, hogy nem kötelező, de én a biztonság kedvéért rendeltem mellé egy sisakot is, szintén erről az oldalról. Tetszett az, hogy még sok más kerékpáros kiegészítőt is megtaláltam itt, amikre a jövőben majd szükségem lehet. A gyerekeknek is jó lenne majd sisakot venni. Igaz, már nem olyan kicsik, de még mindig aggódom értük, mert sokszor szeretnek gyorsan hajtani az utakon. Még nyakvédő sálat is láttam, ami szintén szükséges lehet, hiszen hamarosan beköszönt a tél, és vele együtt a szeles, hűvös idő. Kerékpározva pedig igen kellemetlen tud lenni a hideg menetszél, amit ezzel az apró kiegészítővel meg lehet akadályozni. Szerintem a karácsonyi csomagba teszek majd ebből egyet-egyet a fiúknak a sisakok mellé. Egy aggódó anyuka ajándéka, de remélem, hogy örülni fognak majd neki.

A vásárlás és kiszállítás egyébként nagyon simán ment, le a kalappal a Motorbolt munkatársai előtt. Először nagyon megörültem, mikor az oldal tetején láttam, hogy lehetőség van ingyenes kiszállításra. De rá kellett jönnöm, hogy az elektromos kerékpárokra ez sajnos nem vonatkozik. A sok gondolkodás után végül felhívtam telefonon a vevőszolgálatot, akik minden, szállítással kapcsolatos kérdésemre választ adtak, és ezután rögtön meg is tudtam rendelni az új bringát. Egyébként a csomag méretéhez képest nem volt vészes a szállítási díj, de ha mégis úgy döntenél, hogy ezért nem szeretnél fizetni, akkor van lehetőség személyes átvételre is. A cég székhelye és üzlete Dunaföldváron található, én viszont Somogy megyei vagyok, szóval ezért nem volt kedvem felutazni. A házhoz szállítás az oldal szerint 2-7 napba telik majd, én pedig jelenleg türelmesen várok, hisz még csak 2 napja rendeltem.

Ha valaki mégsem lenne elégedett a termékkel, akkor a legtöbb dologra visszavásárlási garanciát vállalnak, ezért is megéri tőlük rendelni. Ráadásul, ha szerencsés vagy, akkor belefuthatsz néhány akciós ajánlatba is. Nekem erre nem volt lehetőségem, viszont láttam a főoldalon egy elektromos háromkerekűt, amit kedvezményes áron hirdetnek most. Ez az édesanyámnak tökéletes lenne, mert mostanában mindig a fájós lábairól panaszkodik. Ezzel a járművel végre megoldódna neki a boltba járás problémája, és nem kellene mindig minket segítségül hívnia a bevásárlásokhoz. Talán karácsonyra meg is kapja majd tőlünk, viszont előtte még érdeklődni fogok ennek az ajánlatnak a részleteiről. Egy másik nagyszerű dolog a spórolni vágyóknak pedig az, hogy minden vásárlás után lehetőség van hűségpontok gyűjtésére, melyeket később kuponra válthatsz, és a következő vásárlásod alkalmával felhasználhatsz.

Ha esetleg az elektromos kerékpárok nem érdekelnek, de szeretnél egy másik, környezetbarát alternatívát, akkor is jó ötlet a webáruházukhoz fordulni. Itt ugyanis a biciklik mellett elektromos robogók és rollerek közül is válogathatsz.

A közösségi oldalakon is érdemes követni őket, ahol pedig a Viczai Kft. néven szerepelnek. Én például ma pont itt nézegettem a bejegyzéseiket, és láttam, hogy mennyi akciós terméket hirdetnek minden hónapban. Ha nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatokról, akkor kövesd be őket te is! Azt is láttam, hogy adnak alkalmat néhány termék, mint például bizonyos fajtájú elektromos robogók tesztelésére. Talán majd egyszer ellátogatunk a gyerekekkel az üzletükbe, hogy élőben is megcsodálhassuk a járműveket, és tegyünk néhány próbakört. Ez a fiúknak, illetve a férjemnek is nagyszerű program lenne.

Ha pedig ismét a szabadidős tevékenységeknél tartunk, akkor elmondhatom, hogy már alig várom, hogy kipróbálhassam az új biciklimet. A városban biztosan jól fog működni, de kíváncsi vagyok, hogy a természetben és a földutakon is helyt áll-e majd. Hamarosan minden kiderül, addig is látogassátok meg a motorbolt.co.hu oldalt, hátha kedvet kaptok egy új, környezetbarát jármű vásárlásához!

elektromos kerékpár