Van egy barátom, aki már egészen kicsi kora óta imádta a zenét. Olyannyira, hogy ő maga is elkezdett hangszeren játszani. Először otthon, egymaga tanulgatott videókból aztán, később tanárhoz is elkezdet járni. Balász nagyon tehetséges zenész, tényleg ért a hangszerhez. Eleinte csak feldolgozásokat játszott, majd később elkezdett saját dalokat is írni. Alapított egy zenekart, hogy több fellépési lehetősége legyen, illetve így a dalok is sokkal több emberhez tudnak majd eljutni.

Különleges meglepetés

Végül pár, nagyon jól sikerült kisebb koncert után, meghívták a bandát egy helyi fesztiválra, ahol a főműsor időt kapták meg. Nagy volt az izgalom és rengeteget próbáltak az eseményre. Mivel Balázs az egyik legjobb barátom, szerettem volna valamivel meglepni őt, amivel ki tudom fejezni, hogy igazából mennyire is büszkék vagyunk rá és mennyire szeretjük azt, amit csinálnak.

A szűk baráti körrel kitaláltuk, hogy mi lenne, ha mindannyian a zenekar logójával ellátott pólóban jelennénk meg a koncerten. Mivel Balázséknak még nem volt merch cuccuk így, biztosak voltunk benne, hogy nagyon nagy meglepetés lesz a zenekarnak. Az ötlet annyira tetszett mindenkinek, hogy egyre több ember gyűlt össze, és még magam se tudtam elhinni, de 100 ember csatlakozott a titkos pólómozgalomhoz. Tök jó, megvannak az emberek, megvan az alapötlet, már csak az a kérdés, hogy hol csináltassuk meg a pólókat.

Ahol az ötleteidet megvalósítják

Az egyik csoporttag ajánlotta https://lolmarkt.hu/ weboldalt. Elmondása szerint ő korábban rendelt már innen párszor és nagyon meg volt velük elégedve minden egyes alkalommal. Gyorsan átfutottam az oldalt és valóban nagyon meggyőzőek voltak. Látszott rajtuk, hogy profik, de mégis van humoruk és nagyon rugalmasak is. Utánanéztem, hogy cégeknek és sportcsapatoknak is gyártanak pólókat, így a nagy mennyiségű rendelés egyáltalán nem fog nekik gondot okozni. Szerencsére a https://lolmarkt.hu/ olyan pólógyártó cég, akik nem csak a saját mintáikat vállalják, hanem lehet nekik küldeni sajátot is, így nem is nagyon válogattam tovább, miután mindenki leadta a méreteit, elküldtem a mintatervet és meg is rendeltem mind a 100 darab pólót. 2 napon belül már meg is jött a csomag. Nagyon tetszettek és érezni lehetett már az első tapintásnál, hogy prémium minőségű anyagokról van szó.

Hol találod meg őket és hogyan is tudnak segíteni neked?

Egyébként nem csak online lehet őket elérni, hanem az ország 12 pontján meg lehet őket találni, jelesül Miskolcon, Egerben, Tiszaújvárosban, Debrecenben, Nyíregyházán, Soroksáron, Maglódon, Budakalászon, Dunakeszin, és Budaörsön is. Tehát, ha valaki ódzkodik az online vásárlástól, akkor ezekben a városokban személyesen is bemehet hozzájuk, hogy leadja a rendelést.

Ahogy mondtam, nem csak a saját mintájukkal dolgoznak, hanem lehet küldeni sajátot is, de ha esetleg csak egy elképzelés van meg a fejedben, akkor sem kell kétségbeesni, mert ilyenkor is segítenek a tervezésben és az elkészítésben. Csupán csak annyit kell tenni, hogy írsz nekik egy e-mailt vagy felhívod őket telefonon, vagy ha a közelben vagy akkor csak simán besétálsz az egyik üzletbe.

Pár jó tanács

Ezeket a pólókat legideálisabb, ha kifordítva 30-40 fokon mossuk, vasalni pedig úgy kell, hogy a vasalót csak közepesen meleg fokozatra állítjuk, a mintára pedig teszünk egy sütőpapírt, hogy semmiképpen sem tegyünk benne kárt. A mintákat egyébként nagyon sokféle eljárással el lehet készíteni, épp úgy, ahogy ők is teszik. Lehet digitális nyomással, szitanyomással, és flex, flock, vagy solvent fóliával. Mindegyik nagyon tartós eredményt ad, nagyon jó minőségűek is. Ha odafigyelünk, akkor a póló akár évekig is póló tud maradni. Persze néha akadnak bakik és van, hogy már a szállítás során menthetetlenül megsérül a póló. Ilyenkor persze azonnal kicserélik, de ha mondjuk csak meggyűrődött a mintha, akkor még nem kell elkezdeni cseréért kiáltozni, egyszerűen csak tenni kell egy sütőpapírt a mintára és közepes fokozatú vasalóval szépen kisimítgatni.

Mekkora az akkora?

Ahhoz, hogy kiválaszd a megfelelő méretet, nagyon részletes leírást adnak, amit a vizuális típusok számára képekkel is illusztrálnak. Először is elő kell venni a szekrényből egy olyan pólót, ami a méretben a leginkább passzol ránk. Utána le kell mérni a távolságot a két hónalj rész között, illetve a póló nyakának legmagasabb pontjától a legaljáig. Tényleg érdemes ezt a 2 perces mérést elvégezni, mert például a férfi pólók kicsit bővebbek a megszokottnál, de a női pólók meg inkább olyan szűkek, hogy akár egy méretettel is változhat a megszokott szám. Szóval hölgyeim nem kell megijedni, nyugodtan be lehet kapni az ez utolsó falat sütit, nem azért kell a nagyobb méret. Abban az esetben, ha még a mérés után se vagyunk 100 százalékosan biztosak magunkban, érdemes méretbiztosítást kérni a rendelésnél, aminek mindössze 190 forint az ára. Ez a biztosítás egyszeri cserére jogosít fel, az átvételtől számított 14 napon belül. Amúgy, ha rossz a méret, akkor a méretbiztosítás nélkül is kicserélik, de akkor számolni kell az 1980 forintos szállítási költséggel. Ez pedig a méretbiztosításnál nincsen. Szerintem abszolút megéri.

Miket gyártanak még?

A pólókon kívül gyártanak még szájmaszkokat és fém poharakat. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, hiszen emiatt a fránya vírus miatt, mindenkinek szüksége akár több szájmaszkra is, ezek pedig mind moshatóak, tehát többször lehet használni őket. Mindemellett, humoros mintákkal vannak ellátva így találhatunk egy kis örömöt az ürömben. Vannak csajos, unikornisos minták, de a szuperhősöstől kezdve a Spongabobon át a Joker maszkig bármit megtalálhatunk.

A fém poharak is nagyon ötletesek, nekem pedig különösen tetszik ez a retró vonal. Gondolkodom is rajta, hogy fogok rendelni egyet magamnak, vagy ha valakinek ajándékot kell venni, akkor ez egy nagyon frappáns megoldás lehet.

Nagyon jól sikerült a meglepetés

A koncerten végül mind a 100 ember egyforma pólóban jelent meg. Látszott Balázson és a zenekaron is, hogy nagyon jól esett nekik ez a kis gesztus és egészen meghatódtak. Voltak olyan vendégek, akik odajöttek hozzánk és megkérdezték, hol lehet ilyen pólót kapni, mert ők is szeretnének. Ez alapján az ötlet alapján, végül Balázsék és belefogta a merch gyártásba. Ők ugyanúgy a https://lolmarkt.hu/ oldalon rendelték meg a többi darabot, illetve, hogy legyen választék bőven, még két másik fajta pólómintát is terveztettek.

A koncertnek tehát nagy sikere volt, csak úgy, mint a pólóknak. Készült egy nagy csoport kép is, a titkos pólós csapat akikkel pedig elkezdtük ezt az egészet végül a zenekar hivatalos rajongói csoportja lett. Azóta már több, mint 500 fővel büszkélkedhet és mindenkinek van egy egyedi zenekaros pólója.

A zenekarnak állandó partnere lett a lolmarkt és én is gyakran rendelek tőlük. Mindenkinek csak ajánlani tudom.