A kedvenc nyári élményeim közé a koncertek tartoznak. Természetesen vannak kedvenc zenekarjaim, akiknek az összes számát kívülről fújom, de egy kevésbé ismert együttes eseményén is szívesen veszek részt. Egyrészt azért, mert számomra a zene az egyik legnagyobb kikapcsolódás, másrészt pedig imádok ismerkedni, és erre a koncert mindig remek lehetőség.

Legutóbb egy olyan koncertre készültem Petrával, amire már hónapokkal előre megrendeltük a jegyet. Online vásároltuk, mert így sokkal olcsóbb volt, és a legjobb helyek egyikére is gyorsan le tudtunk csapni.
Szeretem az ilyesfajta jegyvásárlást, ugyanis a pénz mellett a sorbanállást is megspóroljuk magunknak, és az egyetlen teendőnk a jegy kinyomtatása.

Közeledett a buli napja, és mi semmit sem akartunk a véletlenre bízni. Jó előre kiválaszottuk a ruhát, és már próbafrizurát is készítettünk, hogy a legjobb formánkat hozhassuk. Még szerencse, hogy Petra nem csak erre gondolt! Javasolta, hogy nyomtassuk ki a jegyet, és már most tegyük be a táskába, nehogy a beléptető kapunál derüljön ki holnap este, hogy nem mehetünk be.

Fogtam, megnyitottam az e-mailt, majd rányomtam a nyomtatás gombra. Itt kezdődtek a bajok. Az első oldalt még csíkosan, halványan, félig kinyomtatta a gépünk, de tovább nem sikerült. Kifogyott a patron. Teljesen kétségbe estem… Nem könnyű ebbe a nyomtatóba illő darabot találni, és azt sem tudtam, hogy álljak neki keresni egyet.

Petra gyorsan átjött, és segített szétszedni a nyomtatót. Igazából nem értettünk nagyon hozzá, de legalább már ketten voltunk a feladatra. Arra jutottunk, hogy a legegyszerűbb, hogyha beírjuk a keresőbe, hogy canon tintapatron, és meglátjuk, milyen infókat, beszerzési lehetőségeket találunk.

A találatok között volt egy olyan, hogy nyomtatoalkatresz.hu. Tetszett, mert nagyon lényegretörő és beszédes neve volt. Az oldal átlátható és könnyen kezelhető. Ez nagy előny volt, ugyanis nőként nehezen tudok eligazodni a technikai dolgokkal kapcsolban. Pontosan erre van szükségünk. Fogtuk, és rákerestünk az oldalon a Canon tintapatronra.
Hú, el se tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés volt, amikor kilistázta, milyen készülékek vannak! Semmi más teendőnk nem volt már, mint megnézni, nekünk milyen van. Nem vagyunk műszaki zsenik, de ennyit még mi is le tudunk olvasni a nyomtatónkról.

Gyorsan meg is lett a keresett típus, és rákattintva megnéztük, milyen patronok elérhetőek. Egy egyszerű, fekete tintás tökéletesen megfelel a mi célunkhoz.
Házhoz szállítást kértem, és imádkoztam, hogy meg is érkezzen időben. Mivel zöld pipa volt a választott patron mellett, 1-2 munkanapon belül meg kell érkeznie a csomagnak, mivel 12:00 előtt leadtuk a rendelést. Szerencsés, hogy jelzik, melyiket mennyi időn belül szállítják ki, mert így véletlenül sem nyúl bele az ember olyanba, amihez legalább egy hét szükségeltetik.

Ideges voltam. A közelben nincs olyan üzlet, ahonnan lehet ilyet szerezni, szóval a nyomtatásra ez volt az egyetlen esélyünk. Nagyon drukkoltam, hogy tényleg kihozzák a megadott időn belül.

Másnap reggel csodálatos e-mail várt a postafiókomban: “Rendelését a mai napon 10:00-13:00 között szállítjuk.” El se hittem! Borzasztóan örültem!

A csomag érkezése után gyorsan kicseréltük a patront, és nyomtattuk is a jegyet.

canon tintapatron


Nagyon hálás voltam mind Petrának, mint a nyomtatoalkatresz.hu-nak, hogy még az utolsó előti pillanatban megoldódott ez a gond is!

A koncert szuperül sikerült, nagyszerű élmény volt, de nem csak az élményt, hanem a minket megmentő weboldalt is egy életre megjegyeztem magamnak.