Számomra egyszerű a válasz. Mi, akik voltunk diákmelósok, dolgoztunk végig az egyetemi évek alatt is, tudjuk jól, hogy igen! Főleg, akiknek az útját a Topiwork egyengette. Mert úgy, a Topisokkal együtt még kényelmesebb, célszerűbb és kiszámíthatóbb az egész. A diákmunka egy másik minősége az, amit ők biztosítanak, ezt is mondhatnám. Hamarabb és könnyebben jelentkezhetünk majd valamilyen melóra, ha őket választjuk, mindig lesz elegendő lehetőség, és mi jól is kerestünk végig. Szóval ez egyfajta javaslattétel a részemről azoknak, akik felsőoktatásba készülnek mondjuk. (Pár év eltelt azért már, de nekem meggyőződésem, hogy ma is a legjobb megállapodást segítenek kötni ők esetlegesen minket foglalkoztató cégekkel – fizetés-ügyben is)

A Topiwork az a hely ugyanis, ahol nem csak úgy belecsöppenünk valamibe, hanem gondosan kiválogathatjuk ráadásul, amit szeretnénk dolgozni. És otthonról papírozhatunk, nem viszi az időnket fölöslegesen a sok adminisztráció. Nem csak nyári melóról van szó náluk – bár ez az a terület, ahol a címben foglalt módon összekapcsolhatjuk a nyári lazulást egy kis pénzkereséssel -, ugyanakkor már az egyetem alatt belekóstolhatunk a valós, majdani szakmánkba is. Mert azért – és akkor beszéljünk komolyan, mert a fesztiválon dolgozós, igazi nyári élménymeló az tényleg csak egy kis szegmense az egésznek – lássuk be: az egyetemnél már sokszor inkább az a lényeg, hogy valós, gyakorlati dolgokat csinálhassunk. Ne csak az iskolapadban görnyedjünk. A diákmunka ennek lehet az egyik legfontosabb eszköze. A Topiwork már olyan dimenzióváltás a diákmunka világán belül, amivel jobban kihasználhatjuk egyetemen tanuló státuszunkat, és színesíthetjük, bővíthetjük a lehetőségeinket.

Na, de azért ne legyünk olyanok – mert ennek a fontosságát is vallom -, hogy az egész egyetemi időszakot csakis a szakmai előrehaladásnak szenteljük. Nem véletlenül írtam a fesztivált, vagy említhetnék további nyári rendezvényeket. Oda is bejuttathat minket a Topiwork tehát, bizony ám! És akkor azon a helyszínen, vagy épp eseményen kereshetünk pénzt, ahová az is lehet, hogy befizetnénk épp, ha kikapcsolódásra vágyunk, látogatóként. Én olyan helyen is dolgoztam, ahol az ingyen koszt volt a legjobb, azokból a kajákból válogatva, amik amúgy a rendezvény esszenciáját adták, de ha koncertes esemény helyszínén dolgozhattok, akkor viszont lehet, hogy a zene lesz olyasmi, amiért megérné oda a jegyet is megvenni. És ti szerencsésnek érezhetitek magatokat minden percben, hogy épp ott dolgoztok. A fizu pedig mindig nagyon korrekt. Ahol én dolgoztam be, ott egyenesen azt mondanám, hogy több, mint oké! De ez igazán korrektül követhető a Topinál, a hirdetési leírásoknál. Úgyhogy magatok is megnézhetitek rögtön, milyen opciók vannak erre manapság.

Összesítve, a címben feltett kérdésemre határozott “igen” tehát a válasz. Összekapcsolható a laza életmód a munkával, ezt feltétlenül ki merem jelenteni! Nyilván nem a diákmunkásoktól várják el a foglalkoztató cégek a legtöbbet, de ettől még kaphatunk olyan munkát a Topin keresztül, ami igenis előremutató. Vagy végezhetünk direkt fizikai melót náluk, ami jól felfrissíti az embert, aki egész nap tanul, netán az előadóteremben görnyed. És megannyi lehetőség vár itt még: www.topiwork.hu. Azt persze mindig el kell végezni, amire jelentkeztünk! Ez egy jó ugródeszka is, hogy bizonyítsunk másoknak, és magunknak, hogy megálljuk majd a helyünket a munkavégzés talaján. Azonban ez még nem fogja elrontani az egyetemi éveket, csak kiegészíti és tényleg színesebbé teszi. Topival teljes az élet, én azt mondom mindenkinek, aki még tanul!