A szabadidő egy olyan dolog, amit érdemes megbecsülni és kihasználni. Persze néha kell a kikapcsolódás és a lustálkodás, de fontosnak tartom, hogy a pihenőidő is általában minőségi időtöltéssel teljen. Ilyenkor legtöbbször próbálok olyan tevékenységet folytatni, ami nem megterhelő. Például zene hallgatás közben pakolgatok, takarítgatok, vagy olvasok, esetleg valamilyen kreatív programot találok ki. Legutóbb az illóolaj készítés lett szabadidőm megmentője.

Nagyon kikapcsoló foglalkozás volt és hihetetlenül élveztem az egész folyamatot. Azonban ahhoz túlságosan is pepecselős munka, hogy többször neki álljak. Továbbá nem lett olyan sikeres a művelet, mert az elkészült aroma minősége messze meg sem közelítette a boltban kapható illóolajok minőségét és erősségét. Sajnáltam a sikertelen próbálkozást, hiszen az utóbbi időben azonban eléggé rákattantam az illóolajokra, mert rengeteget olvastam sokszínű felhasználhatóságukról és jótékony hatásaikról.

Mivel a sajátomat nem sikerült elkészíteni nekiálltam keresni az interneten egy olyan boltot, ahol be tudom szerezni őket. Két kikötésem volt, az egyik a kedvező ár, a másik pedig a magas minőség. Illóolaj vásárláskor elengedhetetlen odafigyelni arra, hogy milyen a termékek színvonala. Mivel én nem csak illatosításhoz, hanem bőrön való alkalmazásra is keresek olajakat, így nem nézhetek el a minőség felett. Így találtam rá a pipereporta.hu nevezetű oldalra, ahol 100% tisztaságú illóolajakat is kapni lehet.

A cég valójában egy kézműves kozmetikum alapanyagokat forgalmazó boltot üzemeltet, de egy webáruháza is van, hogy országszerte elérhetőek legyenek termékeik. Nem csak illóolajokat árulnak, hanem különféle szappan, gyertya és házi kence gyártáshoz szükséges alapanyagokat és eszközöket is.

Engem most legfőképpen csak az illóolajok érdekeltek, de azokból is bővelkednek. Több száz különböző illat található meg náluk. Legyen szó akár az alap virágos, vagy gyümölcsös illatokról, esetleg a karácsonyi aromákról, vagy a drága parfümöket imitáló olajokról, tényleg mindent megtalálni náluk. A 100% tisztaságú olajokat tekintve limitáltabbak az opciók, azonban így is sokfélét forgalmaznak ezekből a fajtákból is, ráadásul a minőségük vitathatatlan. Ezek gázkromatográffal vizsgált természetes olajok, amik teljesen bőrbarátok, így felhasználhatóságuk határtalan. Az oldalon linkelve is van pár oldal, egy kimondottan az illóolajokról, ahol minden fontos információt megtudhatsz az olajokról.

Több kiszerelésben kaphatóak a Pipere Portánál ezek az olajok. Nem kell mindig újra és újra venned a kicsi 10ml-es kiszerelést, hiszen egyes illatokból akár 30 vagy 50 milliliteres változat is elérhető náluk.

Rendeltem is tőlük házhoz szállítással és utánvétes fizetéssel. Nagyon gyorsnak bizonyult az egész folyamat, a termékeknek pedig nem esett bántódása a kézbesítés során. Jól becsomagolták az üvegcséket, így nem törtek össze, vagy ütődtek egymásnak.

A termékek minőségében sem volt semmi kivetnivaló, az első rendelés óta már többfélét is kipróbáltam az oldalról. Már jó pár hónapja használom őket különböző célokra, és remekül szuperálnak minden területen. Ha már házilag nem sikerült az illóolaj készítés örülök, hogy rátaláltam erre a csodás oldalra. Bárki az ismerőseim közül hasonló termékeket készül vásárolni, a pipereporta.hu oldalt ajánlom nekik.