A zene szerelmeseként úgy döntöttem, hogy szükségem van egy vállalkozásra, hogy ne csak hobbiként űzzem a zeneipart. Zenekaroknak egyébként általában nem olyan egyszerű ez a cégalapítás, kevesen rendelkeznek az ehhez szükséges tőkével és persze nem kevés fenntartási költséggel jár. Nekem szerencsére a hátterem ehhez adott, és tudom, is, hogy erre van szükségem, viszont minden másról fogalmam sem volt.

kft alapítás 2021

Kft alapítás 2021

Hogyan alapítok kft-t? Mi kell hozzá? Mennyi ügyintézéssel jár? Muszáj nekem intéznem mindent? Ezek a kérdések és még ennél is több merült fel bennem, amikor megtaláltam ezt a Kft alapításról szóló oldalt.

Nem csak az derült ki számomra, hogy ez a feladat kiszervezhető, hanem nagyon sok kérdésemre meg is kaptam a választ. Valamiért azt gondoltam, hogy a kft alapításhoz legalább két fő szükséges, de itt megtudtam azt, hogy akár egy ember is alapíthat kft-t. A tőke összegéről és a rendelkezése bocsátásáról is részletes információt lehet itt találni. Nem tudtam azt sem, hogy vajon mennyi ideig tart az ügyintézés, és ha elkezdem, mikortól lesz bejegyezve a cég, de a gyakori kérdéseknél, amit az oldal alján te is megnézhetsz, megkaptam ezekre a kérdésekre is a választ. És még jó néhány kezdőként felmerülő kérdésre meglett a válasz. A cég alapítás előtti teendőkről is szó esik, például arról, hogy könyvelőt kell keresni, és hogy a könyvelővel milyen témákról kell egyeztetni. Magunkkal, vagy ha nem egyszemélyes kft-ről van szó, akkor a társainkkal meg kell beszélni a legfontosabb dolgokat, mint a cégnév, székhely és tevékenységi körök. A cégalapítás utáni teendőket is leírták részletesen, pontról pontra, és persze arról is van szó, hogy milyen feltételeknek kell teljesülni ahhoz, hogy valaki céget alapíthasson.

A Kft alapítás 2021-ben nem is annyira bonyolult és nehézkes, mint ahogy hittem, főleg, ha ilyen nagy szakmai múlttal rendelkező cég részére ki lehet szervezni az ezzel kapcsolatos feladatokat. Azért a tíz éves szakmai múlt elég erős ahhoz, hogy biztos lehessek abban, hogy jó munkát végeznek, hisz aki ennyi ideje jelen van a területén, az csakis jól láthatja el a munkáját.

A leírások alapján egyébként valószínűleg sokan meg tudják ugrani ezt a kft alapítási feladatot, de abban biztos voltam, hogy nem nekem való az ilyen fajta ügyek intézése. Nagyon örültem neki, amikor megláttam, hogy nem csak hasznos infókkal lettem gazdagabb, de épp egy olyan cég weboldalát nézem, akiknek átadhatom a cégalapítással kapcsolatos feladatokat. Van külön csomagjuk azoknak, akik saját székhellyel rendelkeznek, de lehet náluk székhely szolgáltatást is rendelni. Erre két csomagjuk van, biztosítanak székhelyet Budapesten és Újlengyelben is, amiről itt tudtam meg, hogy egyébként egy IPA mentes helyről van szó.

Egy hétvégi napon szántam el magamat. Náluk csak a hét közben van ügyfélszolgálat, így a rá következő hétfőn már 8 órakor csörögtem is. Annak ellenére, hogy ilyen korán kerestem őket, nagyon kedvesen fogadták a hívásomat, és minden további felmerülő kérdésemre segítőkész és szakszerű választ kaptam.