A párom élete a zene. Nagy szerencséjére a munkája a szenvedélye vagy a szenvedélye a munkája – mindegy, hogy mondjuk, a lényeg az, hogy a zene iránti szeretetéből meg tudunk élni. Nem a popzenéért rajong, bár ő is szokott rádiót hallgatni; az ő élete a komolyzene. Hatévesen kezdett zongorázni, azóta sem hagyta abba, de kipróbálta a gitárt és a szaxofont is. Járja a világot, koncertezik, külföldi magyar közösségek is hívják, hogy játsszon nekik valamit, én pedig mindig elkísérem. Én magam nem játszom semmilyen hangszeren, talán éppen ezért nyűgöz le annyira, amikor a párom játszik. Emlékszem, amikor életemben először meghallottam zongorázni, csak álltam tátott szájjal döbbenten, hogy hogyan tud valaki ilyen gyönyörűen játszani, ekkora beleéléssel. Sosem volt a kedvencem a komolyzene, de mára már a szívem csücske lett, sokszor az autóban is inkább azt hallgatok vezetés közben.

Nem csoda, hogy a párom éjjel-nappal zenét hallgat, inspirálódik és új darabokat tanul. Amikor két koncertszezon között felújítottuk a házunkat, volt egy érdekes ötlete, amit én elsőre furcsának tartottam, de végül beadtam a derekamat és milyen jól tettem! Az ötlet tőle jött, hogy szereltessünk be hangszórókat a fürdőszobába, így ott is lehet zenét hallgatni, akár fürdés közben, akár a reggeli készülődés alatt. Nem értettem, hogy arra a maximum negyed órára minek zene a fürdőszobába, de ez az ötlet már másoknak is eszébe juthatott, mert vannak olyan zuhanykabinok, amikben beépített hangszóró van. Beleegyeztem, hogy rakjunk zenét a fürdőszobába, végül is mi gond lehet belőle? Majd én is kipróbálom, hogy az esti fürdéshez beteszek egy relaxáló zenét.

A nagy kérdés az volt, hogy hol legyenek a hangszórók. Sokat gondolkoztunk rajta, de végül arra jutottunk, hogy a fürdőszoba szekrénybe kellene valahogy beapplikálni, mert így a vezetékek sem lennének veszélyben. El is kezdtünk nézelődni, hogy a különböző bútoráruházaknál milyen fürdőszoba szekrény szettek vannak, mert nem csak az egyik régi szekrényt szerettük volna lecserélni, hanem az összeset. Szettben pedig könnyebb megvenni őket, nem csak azért, mert így általában olcsóbbak a bútorok, hanem amiatt is, mert így biztosan rendezett és harmonikus lesz a szoba összképe, ha a bútorok passzolnak egymáshoz. Ha egyesével veszi meg az ember a bútorokat, ügyelnie kell rá, hogy mindegyik illeszkedjen a szoba összképébe és a többi bútortól se üssön el nagyon. Mi ezt a munkát nem vállaltuk, inkább beruháztunk egy fürdőszoba bútor szettre és meg is volt oldva a dolog. Így is azért össze kellett hangolni a csempék színét a szőnyegek árnyalatával és a szekrényekkel is, de megérte, mert az összkép nagyon visszafogott, de harmonikus lett.

fürdőszoba szekrény szettek