A porckorongsérv kezelése sajnos nem. Nekem legalább három évtizedig az életemben a zene volt a gyógyír mindenre. És tényleg a legtöbb bajomat tovaűzte. Most először jött valami olyasmi, 32 éves koromra, amihez orvoshoz kellett fordulnom, ő viszont továbbirányított valahová…

A porckorongsérv kezelése szándékával a Therapy4U nevű helyre, akiknek a weboldala is ez, mint a nevük: www.therapy4u.hu. Ők egy gerincterápiás központ és egyben medical fitness stúdió, akiknél nagyon sokféle kezelés lehetséges. Egy galéria mellett alaposan olvasni is lehet a weboldalukon ezekről a kezelésekről, az én linkemen a nekem javasolt terápiát találjátok.

porckorongsérv kezelése

Leírják, hogy mennyiféle embertípus fordul hozzájuk, öregtől a fiatalig, és ha benneteket is jobban megérintenek a személyes történetek és inkább azokból merítkeznétek, akkor nézzétek meg saját készítésű interjúvideóikat is.

A Therapy4U-nak amúgy is valami ilyesmiben áll a legnagyobb ereje. (Mármint a kikezdhetetlen szakértelmük és szakmai elmélyültségük mellett) Hogy a hírük zseniális, ezért a legtöbb páciensük állítólag ajánlás alapján érkezik hozzájuk és én is sokszor hallom azóta is, hogy említik őket valahol – mióta csak felkapom a fejemet erre a témára.

Mert bizony a mozgásunkat korlátozó betegségek idővel nem csak a lelkünkre, a testünkre is hatni fognak és befolyásolnak mindent. A Therapy4U-t azért szeretem még nagyon, mert nagyon megnyugtató a légkör náluk. Hiába ez nem lenne a dolguk, mintha figyelnének még a lelki kondicionálásunkra is mindig. Valószínűleg persze ezt csak rutinból teszik, nem tudatosan, de ebből is látszik, hogy milyen régóta segítenek rajtunk, embereken…

Mindenféle terápiájukról el lehet olvasni persze a kicsit már-már orvosszakmai szempontból is releváns infókat a weboldalon, szóval, ha ilyesmire van szükségetek, Budapesten és környékén élőknek én azt javaslom, hogy bátran kezdjék náluk a tájékozódást (íme egy újabb személyes ajánlat részemről, részükre).

Összességében tehát mondhatom: két aspektusa van a lelki- és testi egészségem megőrzésének. A zenehallgatás és a gyógytorna, ami még a porckorongsérv kezelése szempontjából is megoldást jelent. Ebből egyenesen következik, hogy a zenét inkább a lelki dolgaimra szolgáló orvosságként tartom meg napi tevékenységnek. Mármint a hallgatását. Gondolkodom azon is, hogy műveljem a zenét és megtanuljak játszani valamin, mert a Therapy4U elhitette velem azt is: érdemes mozdulni, a tettek mezejére is lépni gyakrabban!