Még nem meséltem róla, de van nekem egy legjobb barátnőm. Ő Lívia. Már egészen pici korunk óta ismerjük egymást. Bár nagyon közel nevelkedtünk fel egymáshoz, de mivel arrafelé két óvoda is van, ő éppen az egyikbe – az emeletesbe – én meg a másikba jártam. Így történetesen csak az általános iskolában találkoztunk először. Ő a legelső padban ült. Szőke volt és szemüveges. Csendes lány, csak akkor szólt, amikor kérdezték. De akkor bizony hibátlanul. Ő messze a legokosabb ember, akit ismerek. Mindig is kitűnő tanuló volt. Mivel egészen érettségiig egy osztályba jártunk, és még utána is ugyanarra az egyetemre, elmondhatom, hogy soha nem volt jelesnél rosszabb osztályzata. Mindig is felnéztem rá. Nem csak a legjobb barátnőm volt, hanem egyben a példaképem is. Nem tudtam elképzelni, hogy ezt hogy csinálja. Látszólag nem tanult sokat, vagy legalábbis nem többet, mint én. De mégis minden nap, minden tantárgyból megcsinálta a házi feladatot és persze hibátlanul. Okos volt, nagyon-nagyon okos.

Szerencsére a barátságunk egyáltalán nem szakadt meg az iskolás évek végeztével. A mai napig össze-összejárunk néhány másik volt gimis osztálytársnőmmel együtt. Mi egy jó kis csapat vagyunk. Persze a témáink némiképp megváltoztak a hosszú évek alatt. Míg 12 évesen a játszótéren lógtunk és a legmenőbb rollerekről álmodoztunk, ma már a szerelem, a karrier és a családalapítás a legfőbb témáink. Főleg most, hogy Lívia kezét megkérte az udvarlója! Nagyon nagy az izgalom felénk, ugyanis megkért mindannyiunkat, hogy legyünk a koszorús lányai és segítsünk be az esküvő szervezésbe is.

Persze nekünk se kellett több, máris a szebbnél szebb koszorúslány ruhákat nézegetjük a neten. A végső színt persze a menyasszony fogja eldönteni, de a szabásról mindenki egyénileg dönthet. De nem lenne jó, ha csak magunkkal foglalkoznánk, ha egyszer az esküvői szervezkedéssel is meg vagyunk bízva.

A dátum, a templom, a házasságkötő terem és a lagzi helyszíne is megvan már. Egy kellemes nyári napon lesz a szertartás és a jól megérdemelt buli. Már csak azon gondolkodom, hogy a csapat mindenkori mókamestereként hogyan tudnám feldobni és igazán emlékezetessé tenni a lakodalmat.

Ezen merengve böngésztem az interneten, amikor egy hasonló tematikájú blogon arról olvastam, hogy most nagyon menő a fotósarok esküvőkön. Először nem igazán értettem, hogy mit is értenek ez alatt pontosan, ezért beírtam a keresőbe, hogy fotósarok esküvő. Erre már fel is ugrott egy weboldal, ami pontosan leírja és fényképek segítségével meg is mutatja, hogy miről is van szó.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy nagy automatát. Ahhoz tudnám hasonlítani, ami régen az aluljárókban volt: egy olyan fülke, amibe ha beültünk, rögvest elkészítette rólunk a szükséges igazolványképet. Vagy például az amerikai filmekben mindig egy pár vagy még többen mennek be és vicces képeket készítenek magukról.

Szóval ez hasonló elven működhet. Adott egy selfie box, meg hozzá mindenféle kellékek: vannak vicces kalapok, parókák, szemüvegek és például papírból kivágott bajuszok meg koktélos poharak is. Fogjuk a párunkat, rokonokat vagy barátokat, akár még a gyerekeket is, mindenki választ egy vagy több kiegészítőt és megörökíthetjük a dilis pillanatot.

A dolog fényét emeli, ha a sima fehér helyett választunk egy szép fotófalat is háttér gyanánt. A selfiegep.hu-n fent is van a választék. Nekem most az aranyozott rombuszos (vagy paralelogrammás?) a kedvencem. Egyszerre elegáns és modern. Pont olyan, mint amilyen Lívia esküvője lesz.

Egyébként ha már itt tartunk, meg is néztem neki, hogy hogy működik ez a bérlés és hogy pontosan mennyibe is kerül. A weboldalon elég jól le van írva, hogy alapvetően 3 csomag közül lehet választani: ki lehet bérelni a selfie automatát 4, 6 vagy akár 8 órás időtartamra is. Az első esetben 79, a másodikban 99, míg a harmadikban 119 ezer Ft-ba kerül. Mindhárom csomagba bele tartozik a személyes asszisztencia. Ez azt jelenti, hogy már az esemény kezdete előtt egy órával kihozzák nekünk a gépet és be is üzemelik. Ez általában nem tart tovább 20 percnél, de bőven ráhagynak még plusz időt, hogy semmi probléma se történhessen. Ezután a kiutazó ember pedig végig velünk marad az esemény folyamán. Segít megmutatni a vendégeknek, hogy ez mire való, és hogy hogy kell használni, hova kell állni és még a kellékekről is gondoskodik. Ha történne bármi probléma a géppel, vagy esetleg valaki már túl lelkesen közeledik felé hajnalban ittas állapotban, akkor közbe tud lépni.

A személyes asszisztencián túl a kifizetett időszakban korlátlan számú fényképet készíthetünk és nyomtathatunk is ki. Mert hogy azt még nem említettem, hogy ez a fantasztikus kép azonnal ki is nyomtatja a selfie-jeinket. Olyasmi, mint régen a polaroid gépek lehettek. Bár nekem sajnos nem volt sosem olyanom, mert akkor még egész kicsit voltam, amikor azok hódítottak.

Amellett, hogy megkapjuk kinyomtatva, azért digitálisan is elkérhetjük, mert a mai világban ugye mindenki szeretné kiposztolni a közösségi média felületeire, hogy hol volt, mit csinált. Főként, ha ilyen vicces képek készülnek a családtagokkal és barátokkal, egy olyan napon, amikor mindenki igazán elegáns és ki van öltözve.

Ezeken felül még arra is van lehetőség, hogy miden képre egységesen rákerüljön automatikusan egy keret vagy egy felirat. Jelen esetben én azt fogom javasolni Líviának, hogy kerüljön rá, hogy Livi és Márk, 2021. július 11. Hát nem nagyszerű? Így mindenki még évekkel később is emlékezni fog arra, hogy ez a kép hol készült és még a későbbi évfordulóikon is könnyebben felköszönthetjük majd a barátainkat.

Ami a nagy fogós kérdés, hogy mit javasoljak a jegyes párnak, hogy hány órára béreljék ki a selfie gépet? Azt gondolom, hogy a templomi esküvő délután 2-től lesz, az állami szertartás 3-tól, ami azt jelenti, hogy már délután 4 óra magasságában meg fogunk érkezni a lagzi színhelyére. Maga a vacsora csak 6-kor kezdődik, így addig is kellene valami, amivel a vendégek elszórakoztatják magukat. Akkor, ha 3-ra kihívnánk a selfiegép munkatársát, hogy üzemelje be az eszközt, akkor 4-kor már tettre készen fogadhatná az első bevállalós vendégeket. Azt gondolom, hogy éjfélig biztosan lesz rá igény, sőt, azt esztimálom, hogy az idő előre haladtával és az alkohol fogyásával egyenes arányban egyre jobb képek fognak születni. Ezek alapján én mindenképp a 8 órás legnagyobb csomagot javaslom majd az ifjú párnak.

Ha pedig éjfélkor még úgy érzik, hogy nem volt belőle elég, akkor szerencsére van arra lehetőség, hogy a helyszínen kérjünk hosszabbítást. Ennek a felára 13 000 Ft óránként.

Meg is mondom akkor Líviának, hogy írja be nyugodtan a keresőbe, hogy fotósarok esküvő, mert akkor fel fogja dobni neki a selfie box-ot a szoftver.